Kot so zapisali, je lanska sekcija Video na plaži v atmosferi udarnih kratkometražcev, gozdička ob morju in platna pod zvezdami med mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok - Isola Cinema vizionarsko gledala onkraj znanih obzorij, kot da bi slutila pretrese v prihodnosti. V štirih dneh je ponudila pomenljivo naslovljene programske sklope, med njimi Onkraj doma ter Onkraj mesta in družinskih vezi, ki so skozi te rdeče niti prevpraševali družbo in posameznika.

Od 3. do 17. maja so brezplačno na voljo kratki filmi iz sekcije Onkraj doma - Fetus (Jan Devetak, Italija), Kraj, od koder vam pišem pisma (Nikolina Bogdanović, Hrvaška), Assunta (Ester Ivakič, Slovenija) in Rumena mazda in njegova svetost (Sandra Heremans, Belgija).

Od 11. maja pa bodo odpirali pogled še dlje - Onkraj mesta in družinskih vezi. Seznam filmov, ti bodo na voljo do 3. junija, bodo objavili v kratkem.

Letošnjo, 16. izdajo mednarodnega filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema bodo, kot je za STA povedala koordinatorica programa Ana Cerar, zagotovo izvedli, sta pa trenutno še pod vprašajem termin in oblika festivala. Če ne bo šlo drugače, bodo nekatere stvari tudi prenesli na splet, nov termin festivala pa bodo še sporočili.