Baskovski nogometni navijači veljajo za zelo ognjevite in so kljub pandemiji novega koronavirusa, ki je zaustavila nogomet, na svojih balkonih 18. aprila proslavljali datum zgodovinske tekme, ki je bila sicer preložena. Navijači obeh klubov so zagnali spletno kampanjo Popeljimo finale na balkone. Tako v Bilbau kot San Sebastianu so okrasili svoje balkone z zastavami, šali in drugimi navijaškimi rekviziti, oboji pa so po vsakodnevnih ovacijah ob osmi uri zvečer, ki so namenjene v podporo španskim zdravstvenim delavcem v boju s covidom-19, zapeli klubsko himno.

Španski nogometni finale pokala so zaradi koronavirusne zdravstvene krize preložili že marca in za zdaj novega datuma še niso določili. Evropska nogometna zveza Uefa pa je že napovedala, da če kluba finala pokala ne bosta odigrala pred 3. avgustom, bo mesto v evropski ligi namesto tradicionalnemu zmagovalcu finala pripadlo sedmouvrščeni ekipi španskega prvenstva la lige.

A baskovski navijači si želijo, da bi finale preložili na naslednje leto, če to pomeni, da bodo lahko na tekmi prisotni navijači, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V izjavi za javnost so prek družbenih medijev pozvali klub, naj čim prej »jasno in glasno« sporoči Uefi, da se odpoveduje takšnim pogojem za evropsko tekmovanje.

Španska nogometna zveza RFEF je pred časom sicer napovedala, da bosta obe moštvi naslednjo sezono lahko igrali v evropski ligi, če tekme ne bodo mogli izpeljati, Uefa pa je ta teden zavrnila to možnost. Z navijači Athletica se strinjajo tudi pri Real Sociedadu, ki ima nastop v Evropi s četrtim mestom v primeri division sicer že zagotovljen. Zgodovinski prvi baskovski finale kraljevega pokala bi moral biti 18. aprila na stadionu La Cartuja v Sevilli.