Napadalec Manchester Cityja Argentinec Sergio Aguero pravi, da večino igralcev v angleških prvoligaških klubih skrbi za lastno zdravje in zdravje družin, ko se bodo sredi pandemije vrnili na igrišča in nadaljevali prvenstvo. To bi se lahko zgodilo že od 8. junija naprej, če bo pandemija bolezni covid-19 v Angliji to dopuščala. »Večina igralcev se boji, ker imajo otroke in družine. Upam, da bodo kmalu odkrili cepivo in da bo vsega tega konec,« je dejal Aguero iz svojega doma v Manchestru kot gost v argentinskem televizijskem programu El Chiringuito.

»Bojim se, s punco sva zaprta v hiši in se izogibava stikom z drugimi ljudmi. Edina oseba, ki jo lahko okužim, je moja punca. Pravijo, da se ljudje lahko okužijo in da lahko okužijo druge, tudi če ne kažejo simptomov bolezni. Zato sem doma. Morda sem bolan, ne da bi to sploh vedel,« je dodal argentinski napadalec.

Vodstvo premier lige bo v petek razpravljalo o možnem nadaljevanju tekmovanja, ki je bilo prekinjeno 13. marca. Nekateri klubi, kot so Arsenal, Brighton in West Ham, so že odprli svoje vadbene centre, da bodo pripravljeni, ko se bodo predvidoma 18. maja ekipe vrnile na trening. Pri tem bodo veljala stroga pravila o družbeni ločenosti za vse, s posebnimi higienskimi ukrepi, ki jih bo moral izpolnjevati vsak klub. Igralci bodo morali priti na že pripravljene treninge in ne bodo smeli uporabljati slačilnic.

Do konca prvenstva je ostalo še devet krogov, na vrhu je Liverpool, Manchester City pa še vedno tekmuje za osvojitev pokala FA, v katerem bi moral v četrtfinalu igrati proti Norwichu. Če se bo premier liga nadaljevala, bodo tekme najverjetneje odigrane pred praznimi tribunami in po možnosti na nevtralnih tleh.

Trener nemškega prvoligaša Fortune iz Düsseldorfa Uwe Rösler se boji velikega števila poškodb, če bo v kratkem časovnem zaporedju odigrano preveč tekem, ko se bo znova začela prekinjena sezona nemške bundeslige. »Vsaj na začetku ne bi smeli imeti nobenih tekem sredi tedna, s čimer bi igralcem omogočili, da bi lažje premagali 'fizični stres' in preprečili preobremenitev in izgorevanje, je dejal Rösler v pogovoru za Rheinische Post. »Ne moremo si privoščiti tega, da bi igralce 'vrgli pod avtobus', tako da bi igrali vsake tri dni v štirih tednih,« je dejal trener. »Prvi teden po zagonu nogometa ne bi začel s tremi tekmami, bi bilo pa po prvem tednu dobro imeti nato en teden namenjen zgolj treningom. Če ne, obstaja nevarnost poškodb,« je dodal trener.