V četrtek so namreč v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija razkrili domnevno vmešavanje predstavnikov ministrstva za gospodarstvo v dobavo zaščitne opreme in pritiske politikov za posle nekaterih manjših podjetij.

Po navedbah Tarče se je v začetku aprila v zadevo vmešal tudi vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner, ki naj bi osebno poklical na zavod za blagovne rezerve in spraševal o projektu. Namestnik direktorja zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale mu je posredoval dokumentacijo, ki jo je Travner zahteval.

Očitke, da je ravnal po naročilu, je zavrnil

Travner je to danes potrdil. »Poklical sem nekoga, ki ga poznam iz blagovnih rezerv, in vprašal, kaj se dogaja, gospod mi je odgovoril, da ne ve, ker trenutno ni v službi, in me je povezal s tem gospodom, ki je v službi. Po par minutnem pogovoru sem ugotovil, da je situacija popolnoma drugačna, kot sem jaz izvedel zanjo. Poslal mi je tudi obvestilo o tem in s tem je bila zadeva zame zaključena,« je pojasnil.

Kot je dejal, je na podlagi tega pogovora zaključil, da »lahko zadeva teče v rednih postopkih«. Poudaril je, da zadeve ni sam preiskoval, ampak je samo želel ugotoviti, ali je potrebno takojšnje ukrepanje policije, zato se mu njegovo ravnanje ne zdi sporno. »Lahko vam povem, da se seveda tudi po včerajšnji oddaji, ampak tudi pred njo, zadeva z maskami preiskuje. Bomo videli, kakšni bodo rezultati,« je dejal.

Očitke, da naj bi tako ravnal po naročilu, je odločno zavrnil. »Ravnal sem po svoji vesti in poštenju. Prepričan sem, da sem ravnal prav,« je dejal.

»Naredil sem to, kar pričakujem tudi od vseh mojih policistov. Do mene je namreč prišla informacija, da se izvaja nekaj, kar bi lahko pomenilo kaznivo dejanje, ki bi lahko imelo tudi težke posledice,« je dodal.