Uradna otvoritev hekatona na ravni celotne Evrope se bo začela jutri ob 17. uri, ko bo udeležence nagovorila Mariya Gabriel, evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade. Program dogajanja si oglejte tukaj.

Kakovostne rešitve v boju proti virusu

Včeraj je bil za slovenske udeležence hekatona organiziran nacionalni webinar, na katerem sta jih uvodoma nagovorila minister za javno upravo Boštjan Koritnik in državni sekretar ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jure Gašparič. Kot je ob tem povedal minister Koritnik, je bil sam že večkrat v vlogi udeleženca in ocenjevalca na hekatonih. Prav zato se še posebej veseli rezultatov tokratnega tekmovanja, saj se bo dogodku v nedeljo pridružil v nekoliko drugačni vlogi kot doslej, tokrat kot ocenjevalec prispelih idej. Državni sekretar Gašparič pa je ob tem izrazil prepričanje, da so »vrednost, znanost in znanje edini v tem času, ki lahko ponudijo kakovostne rešitve v boju proti virusu«.

Slovenska organizacijska ekipa je še posebno ponosna in vesela, da se je pri iskanju rešitev za covid-19 pridružila tudi ekipa globalno priznanega podjetja Cosylab iz skupnosti Tehnološkega parka Ljubljana. Gre za ekipo vrhunskih strokovnjakov različnih profilov z dragocenimi dolgoletnimi izkušnjami. Tokratni panevropski hekaton naslavlja teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije covid-19, ter povezuje evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz vse Evrope.

Sodeluje lahko kdorkoli!

Trenutno število prijav na evropski ravni že presega 12.000, od tega je iz Slovenije prijavljenih že več kot 150 sodelujočih. S tem je Slovenija po številu udeležencev na prebivalca na drugem mestu med vsemi sodelujočimi državami! Hekatona se lahko udeležijo posamezniki in/ali skupine, ki se odločijo nasloviti enega od šestih naštetih skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU. K sodelovanju so vabljeni tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter mala in srednje velika podjetja, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo dogodka z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.

Izkoristijo lahko možnost pogovora z vodilnimi akterji slovenskega startup ekosistema in njihovimi mentorji, ki bodo na voljo za pomoč in podporo tudi med potekom hekatona. Tehnološki park Ljubljana je z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema izvedbeni partner za Slovenijo. Prijave zbirajo na enotni spletni točki EU danes do polnoči!