Ker mnogi zdravniki in medicinske sestre v Veliki Britaniji delajo 12 ur na dan v času pandemije koronavirusa, je 33-letni britanski zmagovalec Toura sprejel izziv vožnje s kolesom v svoji garaži v Cardiffu in tri dni zaporedoma kolesaril na sobnem kolesu po 12 ur za dober namen. Pedali je vrtel od 7.30 do 19.30 tri dni po vrsti in po uspešno opravljenem izzivu priznal, da je bila to najtežja preizkušnja v njegovi poklicni karieri, poročajo britanski mediji.

»Zadnji dve uri te tridnevne pustolovščine, ki je trajala skupno 36 ur, sta bili najtežji v moji karieri. Komaj sem lahko sedel na kolesu. V normalnih razmerah bi toliko časa presedel na kolesu med mojim običajnim najtežjim treningom na teden,« je priznal Valižan.

»Moj najdaljši cestni trening v karieri je trajal osem ur in 20 minut, kolesaril sem v skupini in takrat sem imel še premor za kavo, na trenažerju pa sem pred tem najdlje kolesaril tri ure zdržema. Ko trenirate zunaj, na prostem, kolesarite v naravi, tukaj sem pa bil sam v garaži. Zadnji dan preizkušnje sem jedel riž, piščanca, sendviče s slanino, pecivo, spil sem tudi veliko kave. Zdaj bom počival teden dni, da pridem k sebi,« je še povedal Geraint Thomas.