Nenad Bjelica se od Zagrebčanov, za katere nastopa tudi slovenski reprezentančni branilec Petar Stojanović, poslavlja po 22 mesecih. Z njim je osvojil dva naslova državnega prvaka, hrvaški pokal, prav tako pa Dinamu pomagal, da je prvič po 50 letih prezimil v Evropi.

»Odhajam. Odločili smo se za prekinitev sodelovanja. Razlog tiči v tem, da je bila odločitev o nižanju plač v klubu sprejeta brez pogovora z menoj. Moj odnos s klubom je bil vrhunski, 22 mesecev smo skupaj sprejemali odločitve, nato pa se je kar naenkrat to končalo,« je po današnjem sestanku dejal Bjelica, pod vodstvom katerega je hrvaški prvak na 99 tekmah dobil 71 odstotkov dvobojev.

Nekdanjega trenerja Austrie, Spezie in Lecha je sicer pogodba s klubom vezala še za nadaljnjih 15 mesecev, v tem času pa bi zaslužil okoli dva milijona evrov. Koliko denarja mu bo pripadlo zaradi predčasne prekinitve pogodbe, v klubu niso želeli razkriti.

»V klubu se zahvaljujemo Nenadu Bjelici za sodelovanje in vse rezultate, ki jih je dosegel kot trener Dinama,« so bili redkobesedni Zagrebčani, ki že iščejo novega trenerja. Najbližje službi naj bi bil po pisanju hrvaških medijev Igor Jovičević, ki je med drugim vodil tudi slovenskega prvoligaša iz Celja. »Danes ne nameravamo sporočiti imena novega trenerja. Vzeli si bomo še nekaj časa za razmislek, a v tem trenutku je Jovičević edini kandidat,« so še pristavili pri Dinamu.