Sodbo so izrekli brez navzočnosti obsojenca. Tožilstvo je zahtevalo obsodbo na 25 let zapora, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

Marček je dvojni umor priznal med preiskavo, ko je trdil, da je umora izvršil ob pomoči drugega obtoženca v primeru Tomaša Szaba, ki pa krivdo zanika.

Na 15 let zapora so medtem že lani obsodili posrednika pri umoru Zoltana Andruska, ki je že pred začetkom sojenja priznal krivdo.

Ostala dva obtoženca - domnevni naročnik umora, podjetnik Marian Kočner in domnevna organizatorka Alena Zsuzsova - krivdo zanikata.

Marček je priznal tudi umor poslovneža Petra Molnarja, poroča Tasr.

Preiskovalni novinar Kuciak in njegova zaročenka Martina Kušnirova sta bila 21. februarja 2018 ustreljena na svojem domu.

Pred umorom je Kuciak preiskoval nepregledne posle podjetnika Kočnerja, ki mu sodijo kot domnevnemu naročniku umora novinarja. Preiskoval je tudi povezave med italijansko mafijo in slovaškimi politiki, njegov umor pa je vrgel temno senco na vlado in sprožil množične proteste, kakršnim v državi niso bili priča od padca komunizma. Privedli so do odstopa premierja Roberta Fica.