Na spletnem naslovu www.musement.com/uk/raphael-virtual-museum si je mogoče kar z domačega kavča brezplačno ogledati več kot 100 umetnikovih del.

V virtualnem muzeju so zajeta dela, ki jih med drugim hranijo v vatikanskih muzejih, pariškem muzeju Louvre, galeriji Uffizi v Firencah, madridskem muzeju Prado, v muzeju v vili Borghese in v muzeju Ermitaž v Sankt Peterburgu.

Ob okrogli obletnici italijanskega renesančnega umetnika so v rimskem razstavišču Scuderie del Quirinale pripravili razstavo s preprostim naslovom Rafael. Postavitev, ki naj bi bila vrhunec zaznamovanja jubileja, je ponudila približno dvesto umetnin, a so jo morali zaradi zajezitve širitve koronavirusa zapreti.

Rafael (1483–1520) se je rodil v Urbinu. Šolal se je pri očetu zlatarju in slikarju ter pri Peruginu. Delal je v Perugii, Firencah in nato v Rimu. Bil je varovanec papežev Julija II. in Leona X. Leta 1514 je postal glavni arhitekt stavbarnice svetega Petra, leto zatem ga je papež imenoval za svojega glavnega svetovalca, nadzornika vseh starin v Rimu in vodjo dejavnosti kurije. nr