Med najbolj pogostimi vprašanji na spletu se trenutno znajdejo: kako si urediti pričesko doma, kako ostati fit in podobno. V tokratnem videu dneva smo za vas pripravili video z navodili o urejanju moške frizure.

Koraki do urejene pričeske

Čas v karanteni lahko izkoristimo za to, da se naučimo kaj novega, kar nam bo koristilo tudi v prihodnje. Morda prav nikoli več ne bomo obiskali frizerja, če bomo z lastnim striženjem zadovoljni.

1. korak: Priprava orodja

Na striženje samega sebe se moramo najprej dobro pripraviti in razmisliti, kaj za delo potrebujemo. V kopalnico si tako prinesemo ročno ogledalo, škarje, glavnik in brivnik. To je vse, kar potrebujemo za odlično moško frizuro.

2. korak: Močenje glave in deljenje las na tri dele

Ko imamo pripravljeno vse potrebno za striženje, se posvetimo lasem. Lase sprva speremo z vodo, nato pa jih po naši naravni preči razdelimo na tri dele, dva stranska in vrhni del las.

3. korak: Striženje

Sledi najbolj zahteven in odločilni korak, v katerem je potrebno predvsem samozaupanje. Striženje pričnemo na krajnih dveh tretjinah las in se ga lotimo z brivnikom. Brivnik uporabimo na treh različnih dolžinah. Pričnemo z najdaljšo možno dolžino na brivniku in z njim povsem odstrižemo lase od ušesa in do preče. Z brivnikom se vedno pomikamo od spodaj navzgor (od ušesa proti preči). Nato nastavimo brivnik na malo manjšo dolžino in vajo ponovimo, le da se tokrat s striženjem ustavimo nekoliko nižje od preče, to ponovimo tudi z najkrajšim nastavkom brivnika, ko ponovno malenkost skrajšamo našo pot od ušesa proti preči. Sledi pa še najzahtevnejši del - striženje s škarjami po vrhu našega lasišča. Za začetek je predvsem pomembno, da ne pretiravate s prvim rezom, saj bodo temu sledili vsi nadaljnji. Kot ste tega vajeni v frizerskem salonu, si tudi sami dolžino postriženih las primete s prosto roko. To naredite tako, da z dvema prstoma primete nekaj postriženih las in večino nepostriženih. Ko s prstoma primete postrižene lase povsem pri koncu, s škarjami odrežete vse preostale lase, ki ostanejo nad vašima prstoma.

4. korak: Trenutek resnice

Ko končamo s striženjem si ponovno umijemo lase, jih posušimo in preverimo, kaj nam je uspelo ustvariti.

Želimo si, da boste s svojim delom zadovoljni, v nasprotnem primeru pa poskus vzemite skladno z današnjim datumom. Karanteni še ni videti konca, tako da bodo tudi vaši lasje imeli čas, da ponovno zrastejo, nato pa boste počasi že lahko obiskali svojega priljubljenega frizerja, ki bo vašo frizuro vrnil v stanje, kakršnega si želite.

Za lažje striženje doma, pa si oglejte spodnji video.