Donacija skupine s sedežem v Amsterdamu je del širšega paketa pomoči državam v regiji v skupni vrednosti tri milijone dolarjev. United Group namreč deluje na območju nekdanje Jugoslavije in v Bolgariji.

Skupina bo sedmim državam za učinkovitejši spopad z epidemijo novega koronavirusa in bolezni, ki jo povzroča, podarila medicinsko opremo in denarna sredstva, so danes sporočili iz United Group.

Za Slovenijo so naročili 5600 kompletov testov za odkrivanje koronavirusa, sedem medicinskih ventilatorjev oz. aparatov za umetno predihavanje pljuč, 150.000 mask, 280 termometrov in 4000 zaščitnih očal. Skupna vrednost donacije je pol milijona dolarjev.

Dobava se bo začela ta teden

v United Group so zapisali, da so opremo naročili in plačali 15. marca, dobava pa se bo začela ta teden. Pri tem so izpostavili tesno sodelovanje z vladami v regiji.

Kot so pojasnili, želijo s svojim prispevkom pomagati, da države v regiji čim prej premagajo eno največjih globalnih zdravstvenih kriz, ter olajšati delo zdravstvenim delavcem in zagotoviti dodatno varnost državljanom.

V Sloveniji je United Group prisoten predvsem prek tretjega največjega telekomunikacijskega operaterja Telemach, njihova družba United Media ponuja razne televizijske programe, med drugim programe Sport Klub, podjetje Cas Media pa prodaja oglasni prostor. V 2018 se je United Group neuspešno potegoval tudi za prevzem medijske družbe Pro Plus, ki izdaja programa Pop TV in Kanal A.

V skupini, ki je v lasti britanskega naložbenega sklada BC Partners, so zaradi omejitvenih ukrepov za zajezitev epidemije, zaradi katerih ljudje ostajajo doma, v celotni regiji na svojih platformah odklenili vse televizijske programe, za katere so dobili dovoljenje.