»Sem velik prijatelj in oboževalec kraljice in Združenega kraljestva. Poročali so, da bosta Harry in Meghan, ki sta zapustila kraljestvo, stalno prebivala v Kanadi. Vendar pa sta se zdaj preselila iz Kanade v ZDA. Kakorkoli, ZDA ne bodo plačale za njuno varovanje. Sama bosta morala plačati,« je na twitterju zapisal Trump.

Mediji so poročali, da sta britanski princ in njegova soproga, ki bosta v torek opolnoči opustila kraljeve dolžnosti, iz Kanade z zasebnim letalom nedavno prišla v Los Angeles. To sta storila še pred zaprtjem meje med državama zaradi izbruha novega koronavirusa, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Par selitve ni uradno potrdil.

Je pa njuna tiskovna predstavnica sporočila, da ameriških oblasti ne nameravajo prositi za pomoč. »Varovanje se bo financiralo iz zasebnih sredstev,« je zagotovila po poročanju ameriškega Washington Posta.

Meghan je odrasla v Los Angelesu, kjer njena mama Doria Ragland še vedno živi. Tam ima tudi prijatelje in poslovne stike, tako da bo lahko znova začela svojo igralsko kariero.

Vojvoda in vojvodinja sussekška bosta kraljeve dolžnosti uradno prenehala opravljati v torek opolnoči, saj želita postati finančno neodvisna. Njuna odločitev je v začetku leta pretresla britanski dvor.