Z nastopom epidemije se je zaprl ne le evropski, pač pa v veliki meri tudi svetovni zračni prostor. Letalske družbe so bile primorane prizemljiti svoja letala, v zraku so večinoma le še tista, ki služijo pri repatriaciji državljanov in pri drugih nujnih prevozih. »Pričakujemo, da bo večina naših letal prizemeljenih od torka, 24. marca, do nadaljnjega,« je danes potnike in poslovne partnerje obvestil tudi izvršni direktor združenih letalskih družb Ryanair, Buzz, Lauda, Air Malta Michael O'Leary. »V tem trenutku nihče ne ve, kako dolgo bo prepoved trajala. Izkušnje iz Kitajske kažejo, da moramo upoštevati trimesečno obdobje, zato v tem trenutku ne pričakujemo, da bomo leteli aprila ali maja,« je dodal.

Flota najbolj priljubljenega nizkocenovnega letalskega prevoznika šteje približno 800 letal. O'Leary je zapisal, da so vsa letala ponudili evropskim vladam za reševalne in druge nujne medicinske lete, za dostavo medicinske ter zaščitne opreme in, če bi bilo treba, tudi hrane. Pa tudi za repatriacijske lete, je dodal, pri katerih Ryanair sicer že sodeluje.

Vsi potniki, katerih leti so bili zaradi varnostnih ukrepov v minulih dneh odpovedani, bodo prejeli elektronsko sporočilo, v katerem bo navedeno, kakšne so njihove nadaljnje možnosti, je dejal ter jih obenem prosil, da ne kličejo v klicne centre, saj so morali zaradi ukrepov zmanjšati prisotnost števila zaposlenih v pisarnah za polovico. O'Leary je sicer v preteklosti omenil tudi možnost nižanja plač svojih zaposlenih.