Za nujno pomoč IMF je po besedah Georgieve doslej zaprosilo več kot 80 držav, večinoma revnejših. »Vemo, da njihove lastne rezerve in domači viri ne bodo zadostovali,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala na spletni novinarski konferenci.

Dodala je, da si IMF v luči izrednih razmer prizadeva za skrajšanje svojega odzivnega časa, organizacijski odbor pa je danes pozvala k povečanju sredstev, namenjenih nujni pomoči.

Pozdravila je tudi odločitev ameriškega senata, ki je potrdil 2000 milijard dolarjev vreden sveženj ukrepov pomoči ameriškemu gospodarstvu in prebivalstvu ob spopadanju s pandemijo novega koronavirusa.

Lufthansa namerava 31.000 zaposlenim skrajšati delovnik

Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo zaprosil za državno pomoč, s katero bi 31.000 zaposlenim do konca avgusta skrajšal delovni čas. Ukrep ne velja za pilote, za katere rešitev še iščejo, so sporočili iz družbe.

Celotna skupina Lufthansa zaposluje več kot 130.000 ljudi. Zaradi posledic pandemije novega koronavirusa je morala tako kot druge letalske družbe sprejeti številne ukrepe, med drugim prizemljitev večine letal.

Prvi mož Lufthanse Carsten Spohr je minuli teden opozoril, da dlje kot bo trajala kriza zaradi novega koronavirusa, bolj verjetno je, da brez državne pomoči ne bo mogoče zagotoviti prihodnosti letalstva.