Za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je tako vlada v ponedeljek imenovala Damirja Orehovca, za državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Aleša Miheliča, za državno sekretarko na ministrstvu za finance pa Polono Flerin.

Poleg tega je vlada razrešila Petro Brus s položaja generalne direktorice direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov na ministrstvu za finance. Na njeno mesto je imenovala vršilko dolžnosti Tino Humar, ki bo dolžnosti prevzela z današnjim dnem.

Ni pa vlada dala soglasja k imenovanju Nina Maletića za direktorja družbe SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo. Je pa soglašala z imenovanjem Stanislava Vojska za vršilca dolžnosti direktorja družbe.

Nadzorni svet je sicer Maletića za direktorja predlagal decembra, potem ko se je s položaja po 12 letih poslovil Matjaž Vodušek. Vendar pa direktorja družbe SODO nadzorni svet imenuje ali odpokliče s soglasjem vlade. Ministrstvo za infrastrukturo je po prejemu sklepa pripravilo predlog, da vlada soglasja k imenovanju ne poda, pač pa da poda soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti.