Ob razglasitvi pandemije Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je že dalo slutiti, da se nič kaj lepi časi ne obetajo niti napovedanim športnim dogodkom. Naslednji v vrsti odpovedanih prihaja iz kajakaških vrst, saj so Britanci sporočili, da organizacija članskega evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah ne bo mogoča.

Sredi maja bi se morali namreč najboljši tekmovalci na olimpijski progi v Londonu potegovati za naslove evropskih prvakov, tekmovanje pa bi služilo tudi kot dodatne evropske olimpijske kvalifikacije za preostala mesta, ki vodijo v Tokio.

Slovenski slalomisti so kvote za nastop na olimpijskih igrah pridobili že z uvrstitvami na lanskem svetovnem prvenstvu, za tiste države, ki bi se za preostala olimpijska mesta borile na evropskih kvalifikacijah, pa je mednarodna zveza že ob pripravi kvalifikacijskih pravil predvidela, da v primeru odpovedi dodatnih kvalifikacij uporabijo razvrstitve na svetovni lestvici.

Evropska zveza je še sporočila, da bo sedaj poskušala najti novega organizatorja EP, ki bi tekmovanje lahko pripravil v drugi polovici leta, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.