»Aare ima posebno mesto v mojem srcu od samega začetka kariere. Zdi se pravo mesto za mojo vrnitev v svetovni pokal,« je danes sporočila prek svojega profila na twitterju. Shiffrinova bo skušala na zadnjih treh tekmah v sezoni na Švedskem nadoknaditi točke v boju za skupni seštevek svetovnega pokala in slalomski seštevek, kjer zaostaja za tekmicami, a še ima možnosti za osvojitev obeh kristalnih globusov.

Shiffrinova po smrti očeta Jeffa, ki se je ponesrečil doma v Vailu, mesec in pol ni tekmovala in v skupnem seštevku zaostaja za 153 točk za Italijanko Federico Brignone, za Slovakinjo Petro Vlhovo pa v slalomski razvrstitvi zaostaja za 20 točk.

V Aareju bodo na sporedu še zadnje tri tekme sezone, potem ko je bil spored finala v Cortini d'Ampezzo pretekli teden odpovedan. V četrtek bo na Švedskem, kjer je lani Ilka Štuhec slavila naslov smukaške svetovne prvakinje, na sporedu paralelni slalom, v petek in soboto pa bosta še klasični veleslalomska oziroma slalomska preizkušnja. Moška sezona svetovnega pokala se bo končala v Kranjski Gori s sobotnim veleslalomom in nedeljskim slalomom.