Kot smo v minulih dneh že poročali, se alpski smučarski koledar spreminja iz dneva v dan. Sprva je največje težave povzročal koronavirus, v zadnjih dneh so vse skupaj začinile še neugodne vremenske razmere. Najprej so odpadle ženske tekme prihodnjega konca tedna v Ofterschwangu, včeraj pa je zaradi orkana Bianca v Zgornji Avstriji odpadla še moška preizkušnja v alpski kombinaciji v Hinterstodru. Avstrijo je namreč zajela nevihtna fronta, ki je prinesla veliko količino snežnih padavin.

Ker se sezona svetovnega pokala bliža koncu, je v Mednarodni smučarski organizaciji vse večja panika zaradi organizacij tekem. Vremenska napoved je za konec tedna namreč slaba, tako da so organizatorji spremenili urnik tekmovanj. Danes bodo skušali v Hinterstodru izpeljati superveleslalom (ob 12.30), jutri naj bi bila alpska kombinacija (superveleslalom ob 10. uri, slalom ob 13.30), veleslalom, na katerem bo slovenski alpski smučar Žan Kranjec branil majico vodilnega, pa bo po novem na programu v ponedeljek (prva proga ob 9.45, druga ob 12.45). Ker je Miha Hrobat začutil bolečine v hrbtu, danes ne bo tekmoval v superveleslalomu. Na startu bodo torej trije Slovenci, in sicer Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater. Štefan Hadalin bo nastopil v nedeljo in ponedeljek, Žan Kranjec pa le na veleslalomu.

Zaradi močnega vetra je na Krvavcu odpadel včerajšnji ženski veleslalom evropskega pokala. S Smučarske zveze Slovenije so nam kljub odpovedi sporočili, da so zadovoljni z organizacijo evropskega pokala, saj je četrtkov veleslalom minil v zimski idili. »Čez noč je zapadlo deset centimetrov snega, tekma je minila v krasnem vremenu in dobrem vzdušju. Pika na i so bili dobri slovenski rezultati, tako da smo bili deležni številnih pohval,« je sporočila tiskovna predstavnica SZS Špela Pretnar.

Ker so bile včeraj vremenske razmere ugodne v Kranjski Gori, je trener Janez Slivnik izkoristil dan za slalomski trening z Meto Hrovat. Danes bo pod vodstvom Klemna Berganta v Kranjski Gori vadil tudi Žan Kranjec, od koder bo odpotoval v Hinterstoder. Ženski svetovni pokal se bo nadaljeval v Italiji, in sicer bo danes superveleslalom (ob 10.30), jutri pa alpska kombinacija (superveleslalom ob 11.15, slalom pa ob 14.15).