Koronavirus je povzročil pravo zmedo v alpskem smučarskem svetu. Čeprav je Mednarodna smučarska organizacija včeraj potrdila, da bodo ženske tekme konec tedna vendarle potekale v La Thuilu, je zaradi novega virusa vprašljivo nadaljevanje svetovnega pokala. Moške tekme konec tedna v Hinterstodru v Zgornji Avstriji niso vprašljive, za zdaj se zdi varno tudi nadaljevanje v Skandinaviji, kjer se bodo prihodnji mesec za točke borili moški v Kvitfjelu na Norveškem in Areju na Švedskem. Kako bo s tekmami v Ofterschwangu v nemških Alpah, Kranjski Gori in finalu v Cortini d'Ampezzo v južnih Dolomitih, bo pokazal čas.

Zaradi izrednih razmer se spreminjajo tudi vadbeni načrti reprezentanc. Slovenska v tehničnih disciplinah se je v ponedeljek ponoči vrnila iz Japonske, včeraj pa naj bi se Žan Kranjec z najožjo ekipo odpravil v Pozza di Fasso na Južno Tirolsko. Izredne razmere na severu Italije so preprečile načrtovani trening s švedsko reprezentanco, tako da je ta čas vodilni veleslalomist sveta odpotoval na avstrijsko Koroško, in sicer v Hochrindl, kjer se pripravlja na nedeljski veleslalom v Hinterstodru. Na njem bo Vodičan na sedmi preizkušnji sezone tretjič nosil rdečo majico vodilnega veleslalomista. Štefan Hadalin je na avstrijsko prizorišče svetovnega pokala pripotoval prej, saj bo skupaj z drugimi slovenskimi alpskimi smučarji v hitrih disciplinah jutri nastopil v alpski kombinaciji. V soboto bo v Avstriji še superveleslalom, vremenske razmere pa napovedujejo nepredvidljivo preizkušnjo.

Slovenska ženska reprezentanca v tehničnih disciplinah se ta teden pripravlja na današnjo in jutrišnjo tekmo evropskega pokala na Krvavcu, kjer bo mogoče videti najhitrejše Slovenke. Meta Hrovat, Ana Bucik in Tina Robnik bodo v svetovnem pokalu nadaljevale prihodnji konec tedna v Nemčiji. V La Thuilu, kjer bodo tekme potekale z omejenim številom gledalcev, bo v soboto superveleslalom, v nedeljo pa alpska kombinacija. Od Slovenk bo v soboto zanesljivo na startu Ilka Štuhec, medtem ko je njen nastop v nedeljo še vprašljiv. Tako v soboto kot nedeljo naj bi na severozahodu Italije nastopila tudi Maruša Ferk, ki se je minuli konec tedna v Crans Montani po dveh letih znova uvrstila med najboljšo deseterico. Zanimivo je, da je alpska smučarka z Blejske Dobrave kar pet od osmih uvrstitev med najboljšo deseterico dosegla v Švici, od tega zadnje tri. Prejšnji teden je bila v alpski kombinaciji šesta, v isti disciplini je bila predlani v Lenzerheideju deseta, pred tremi leti v Crans Montani pa peta.