Danes okoli pol enih ponoči so v socialnovarstvenem zavodu Hrastovec zavrteli številko 113. Policijo so obvestili o incidentu, ki se je pripetil prejšnje popoldne v eni izmed sob zavoda. Tam naj bi 52-letna varovanka skušala z vzglavnikom zadušiti enajst let starejšo sostanovalko. Oškodovanki se je uspelo obraniti napada, odrinila je osumljenko in zapustila sobo. Vodstvo zavoda je 52-letno varovanko začasno premestilo v drugo sobo, kriminalisti Policijske uprave Maribor pa bodo zoper njo spisali kazensko ovadbo.

Podoben delikt so kriminalisti v Hrastovcu obravnavali 9. julija 2018. Tedaj 23-letna varovanka zavoda je skušala z blazino zadušiti 70-letno sostanovalko, ki ji je uspelo ubraniti napad, pobegniti iz sobe in se zateči k osebju zavoda. Mladi Ptujčanki so zdravniki zatem odredili prisilno zdravljenje na zaprtem oddelku mariborske psihiatrije. Tožilstvo jo je obtožilo poskusa uboja, preiskovalni sodnik pa je odredil pripor. Zaradi obravnavnega kaznivega dejanja se Ptujčanka ni mogla več vrniti v Hrastovec, hkrati je izgubila socialno denarno pomoč.

V sodnem postopku so jo pravnomočno obsodili na kazen treh let zapora, mariborsko sodišče ji je odredilo varnostni ukrep obveznega zdravljenja v enoti forenzične psihiatrije. Tam je 8. novembra lani ponovno napadla sovarovanko, dogodek so kriminalisti evidentirali kot poskus uboja.