Posnetek s telesne kamere, ki je te dni zaokrožil po spletu, prikazuje policista zvezne države Florida med aretiracijo šestletne deklice v mestu Orlando. Medtem ko jo policist z zvezanimi rokami na hrbtu pelje do policijskega avtomobila, jo lahko slišimo jokati in prositi, naj ji dajo še eno priložnost.

Do aretacije je sicer prišlo že septembra, te dni pa je video dekličina družina posredovala medijem. Kot navaja Guardian, je tega dne šestletna Kaia Rolle v šoli doživela napad jeze, med katerim naj bi brcala in udarjala šolsko osebje. Osebje je poklicalo policijo, dokler je ta prišla, pa se je deklica že umirila. Kljub temu so jo odpeljali v pripor za mladoletnike.

Na video posnetku lahko vidimo šestletno Kaio, ki v miru bere in posluša učiteljico, nakar se ji približata dva policista. Ko ji eden izmed njih prične zavezovati roke na hrbtu, prične Kaia jokati in prositi, naj ji nekdo pomaga. Ko jo policista spremljata do policijskega avtomobila, jo slišimo povedati, da si ne želi v policijski avto, na kar ji policist odgovori, da mora. »Prosim, dajte mi še eno priložnost,« odvrne šestletnica.

Na Floridi najnižja starost za aretacijo ni določena

Kot poroča Guardian, je bil policist Dennis Turner, ki ga vidimo na posnetku, kasneje odpuščen, saj je s to aretacijo kršil pravila. Florida z zakonom sicer nima določene najnižje starosti za aretacijo, bi pa moral aretacijo mlajšega od dvanajstih let najprej potrditi nadzornik, ki ga Turner v tem primeru ni poklical. Na posnetku se Turner tudi pohvali, da ni prvič, da aretira mladoletnika, navede, da je skupno opravil že več kot šest tisoč aretacij in da je bil med njimi tudi sedemletnik, ki ga je aretiral za manjšo tatvino. Ko mu zaposleni v šoli povedo, da Kaia šteje le šest let, odvrne: »Zdaj je podrla rekord.«

Šestletna Kaia je bila najprej obtožena za manjši prekršek, medtem ko je državna odvetnica Aramis Ayala hitro napovedala, da bo obtožbe zavrgla. Po objavi videa je dogajanje komentirala tudi dekličina babica Meralyn Kirkland. Potrdila je, da so Kaiji tistega dne vzeli tudi prstne odtise, da so lahko posneli njeno fotografijo, pa je morala stopiti na stolček.