Nemalo začudenih pogledov je sprožila današnja policijska akcija v središču mesta, natančneje na Kopitarjevi ulici 2, se pravi v stavbi časopisnega podjetja Dnevnik. Prava drama pa se je sicer odvijala na sedežu Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice v drugem nadstropju stavbe.

Na sedežu podjetja se je namreč oglasil 51-letni moški, ki ga je močno razburila kar 800 evrov visoka položnica za plačilo vseh stroškov odvoza zapuščenega vozila. Javno podjetje ga je že maja lani odstranilo na pobudo mestnega redarstva, visoki stroški pa so se nabrali zaradi ležarine vozila na Cesti dveh cesarjev. Čeprav se je vodstvo javnega podjetja skušalo z občanom dogovoriti in je po besedah direktorja Andreja Orača celo že soglašal z znižanjem stroškov, pa se je možakar vseeno oglasil na Kopitarjevi. V pisarni v drugem nadstropju se je verbalno spravil na enega od zaposlenih, zato so ti na pomoč poklicali varnostnika. Ker tudi njegovo posredovanje ni obrodilo sadov, je na pomoč poklical policijo. Sprva je na kraj prišla le ena patrulja (dva policista), ker pa se moški ni želel umiriti, so morali poklicati okrepitve. Na koncu so bila pred stavbo štiri patruljna policijska vozila. Iz drugega nadstropja so se slišali kriki takrat že vklenjenega občana, ki so ga po krajšem posredovanju policisti vklenjenega odvedli ven, ga strpali v policijsko vozilo in ga odpeljali. Tudi na poti od vhoda stavbe do avta je vklenjeni vpil o mafiji in krivicah.

Nekaj pojasnil policijske akcije je posredoval predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic: »PU Ljubljana je bila okoli 11.30 obveščena o kršitvi javnega reda na Kopitarjevi ulici. Po do sedaj zbranih obvestilih je javni red kršil 51-letni moški, ki med postopkom ni upošteval ukazov policistov, ter skušal preprečiti uradno dejanje. Policisti so uporabili prisilna sredstva in moškega pridržali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi prekrška s področja javnega reda in sumov kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Izvedli bodo ustrezen prekrškovni postopek in o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.«