Bayern in Chelsea sta z dinamičnim začetkom od prvega sodnikovega žvižga napovedala potek srečanja, ki je minil v znamenju napadalnega nogometa. Potem ko je Mason Mount pohodil mladega branilca Bavarcev Alphonsa Daviesa, je v 7. minuti prav 21-letni Anglež z roba kazenskega prostora sprožil prvi strel modrih, a je bil njegov poizkus povsem ponesrečen. Štiri minute kasneje je imel na drugi strani še bistveno bolj izrazito priložnost Kingsley Coman. Francoski napadalec je po desni strani z žogo vred pritekel pred vratarja Wilfreda Caballera, a meril mimo leve vratnice.

Nemški gostje so v Londonu delovali nevarneje in bolj uigrano, saj so imeli modri kljub izredno aktivnemu Mountu veliko težav z agresivno obrambo nasprotnika, ki je dobro zapiral prostor za napade domačih. Po četrt ure igre je znova zadišalo po zadetku Bavarcev, Robert Lewandowski je po podaji vezista Thiaga Alcantare poizkusil z volejem, a je Cabalero pravočasno stekel iz vrat in s telesom obranil nevaren strel. Londončani so se nato po dvajsetih minutah igre vendarle nekoliko otresli pritiska in zaigrali bolje, a so prave priložnosti kljub temu pripadle Nemcem.

V 28. minuti je nov dvoboj z Lewandowskim dobil Cabalero. Tokrat je bil Poljak v dresu Bayerna po podaji Thomas Müllerja še v lepši priložnosti, a je Argentinec njegov poizkus s kakšnih 13 metrov zaustavil z novim dobrim iztekanjem iz vrat. Brez razpoloženega Cabalera bi se Angležem pisalo zelo slabo. Le minuto kasneje bi bil ta bržkone brez moči ob strelu Müllerja, ki se je korak ali dva izven šestnajsterca odločil za močan, zavit strel, a je žoga švignila mimo leve vratnice. Po dobre pol ure igre so bili v obetavnem napadu nato tudi modri, a po daljšem obleganju akcije nekako niso uspeli zaključiti s strelom, podaja Mounta v prostor pred Manuela Neuerja pa ni našla naslovnika. V 35. minuti je nato na drugi strani Müller po natančni podaji Serga Gnabryja z glavo stresel prečko, zadnja priložnost polčasa pa je pripadla Chelseaju, potem ko je spretno preigraval Marcos Alonso. Zanesljivi Neuer ob njegovem strelu, ki je šel preveč po sredini, ni imel večjih težav.

Gnabryjev šov v treh minutah

Nemci in Angleži so po odmoru nadaljevali tam, kjer so končali. Chelsea je bil že v prvih minutah drugega dela v nevarni akciji, ko je Neuer iz neposredne bližine najprej obranil strel Mounta, nato pa še Rossa Barkleyja. A zadetek ne bi obveljal, sodniki so namreč post festum zaplapolali z ofsajd zastavico. Razburjenje na tribunah Stamford Bridgea se je poleglo. Ni pa bilo prav nič narobe z akcijo Lewandowskega in Gnabryja, ki sta nekaj minut zatem z dvojno podajo povsem izigrala obrambo modrih, tako da je slednji žogo v 51. minuti zgolj še potisnil v prazno mrežo. Ista naveza je udarila le tri minute po prvem zadetku. Gnabry je po vtekanju v kazenski prostor nasprotnika za svoj drugi zadetek z levico odmeril v stransko mrežico ob levi vratnici.

Londončani so bili v šoku. Pet minut kasneje je imel Gnabry na nogi celo hat-trick, potem ko je po podaji Müllerja z volejem iz neposredne bližine meril čez gol. Modri so se v tem obdobju povsem izgubili na igrišču, zaradi česar je bil trener Frank Lampard primoran opraviti dvojno menjavo. Namesto Barkleyja in bolj ali manj nvdinega Olivierja Girouda sta v igro vstopila Tammy Abraham in Willian, Bavarci pa kljub spremembam niso popustili.

Ko je igra domačih po kakšnih 70 minutah igre vendarle dobila zagon, pa je v 76. minuti Bayern povišal prednost na 3:0. Mladi kanadski branilec Davies je pobegnil angleški obrambi in s podajo na drugi vratnici našel Lewandowskega, ki je zabil že svoj 11. zadetek v letošnji izvedbi lige prvakov in zapečatil usodo nasprotnika. Poljski napadalec se je hkrati povzpel na vrh lestvice najboljših strelcev. Londončanom še naprej ni šlo v napadu prav nič od nog, za nameček pa je bil v 84. minuti izključen branilec Alonso, ki je iz frustracije kresnil strelca tretjega zadetka. Tekma je bila jasno odločena, bržkone pa so si Nemci z visoko zmago v gosteh tudi že zagotovili odločilno prednost pred povratno tekmo.