Kot so danes povedali v Volkswagnu, delo teče v vseh tovarnah, katerih lastništvo si delijo s kitajskim proizvajalcem First Automotive Works (FAW). V teku je tudi proizvodnja v večini tovarn, ki jih imajo s šanghajskim podjetjem Saic, prav tako znova teče delo pri številnih dobaviteljih.

Nemški koncern je sprva ponovno odprtje tovarn s Saicom načrtoval za 17. februar, a so se zaradi težav v dobaviteljski verigi in logistiki ter omejenega gibanja zaposlenih odločili zaprtje podaljšati za teden dni. S partnerjem FAW na severu države so delo zagnali že prejšnji teden.

Pri Volkswagnu so ob tem napovedali intenzivnejšo komunikacijo s strankami prek interneta, s čimer se odzivajo na omejitve gibanja v državi. Svoje trgovce na Kitajskem tako urijo v izvajanju spletnih prenosov in video klepetov.

Skupno je na Kitajskem, kjer se je novi koronavirus decembra prvič pojavil, umrlo že več kot 2500 ljudi, več kot 80.000 pa je okuženih. Danes so našteli več kot 400 novih primerov okužbe s koronavirusom, od teh le 11 izven najhuje prizadete province Hubei. Tam so zabeležili tudi vse razen ene izmed 150 novih smrtnih žrtev bolezni covid-19.