Islamski džihad je prevzel odgovornost za obstreljevanje območij v Izraelu. Zatrdili so, da so tako odgovorili na smrt pripadnika njihovega oboroženega krila, ki so ga izraelske sile ubile, medtem ko naj bi nameščal eksplozivno napravo na meji z Izraelom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Izraelska vojska je navedla, da je palestinska skupina proti Izraelu izstrelila več kot 20 raket. Več kot deset so jih prestregli s protiletalskim sistemom. O huje ranjenih ne poročajo.

Odgovorili so z letalskimi napadi na položaje Islamskega džihada na palestinskem območju Gaze in v bližini sirske prestolnice Damask. Zadeli so več položajev na območju Gaze. Tam so bili ranjeni štirje ljudje, eden od teh je v kritičnem stanju.

V Siriji je bilo ubitih šest pripadnikov sil, ki se borijo na strani sirskega režima. Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice so bili ubiti dva pripadnika Islamskega džihada in štirje proiranski borci.

Do novih napetosti prihaja približno teden dni pred novimi parlamentarnimi volitvami v Izraelu, na katerih se znova obeta tesen izid med dosedanjim premierjem Benjaminom Netanjahujem in nekdanjim vojaškim generalom Benijem Gancem. To bodo že tretje volitve v manj kot enem letu.