"Prizadetih je bilo približno deset terorističnih ciljev, med cilji napada pa je bila tovarna za proizvodnjo orožja in eksplozivov ter vojaška zgradba, ki jo je teroristična organizacija Hamas uporabljala za usposabljanje in poskuse izstrelitev raket," je sporočila izraelska vojska.

Hamas je v odzivu Izrael posvaril pred stopnjevanjem napetosti, če se bodo napadi nadaljevali. Izrael bo "plačal ceno za kakršenkoli napad na naše ljudi ali prizorišča upora in odgovor bo neposreden", je v izjavi zagrozilo gibanje.

Izraelska zračna obramba je ponoči prestregla osem raket, izstreljenih z območja Gaze. Odgovornosti za raketiranje, v katerem sta bili ranjeni dve osebi, ni prevzela nobena skupina, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pa naj bi jih Palestinci izstrelili v znak protesta ob podpisu omenjenega sporazuma.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je Palestince, ki so izvedli izstrelitev, danes obtožil, da poskušajo preprečiti mirovne dogovore. "Ne bo jim uspelo," je dejal. "Udarili bomo vsakogar, ki nam bo poskušal škodovati, in ponudili bomo roko miru vsem, ki bodo stopili do nas z željo po miru," je dodal v izjavi, preden je zapustil Washington.

V mestih na Zahodnem bregu in na območju Gaze je na stotine Palestincev protestiralo proti podpisu sporazuma. Protestniki so dvigali palestinske zastave in transparente z napisi "ne normalizaciji z okupacijo".

Pod pokroviteljstvom ameriškega predsednika Donalda Trumpa je premier Izraela Benjamin Netanjahu v Beli hiši z zunanjima ministroma Bahrajna in Združenih arabskih emiratov v torek podpisal sporazum o normalizaciji odnosov. Sporazum so poimenovali po očaku Abrahamu, ki ga častijo vse tri glavne vere na Bližnjem vzhodu. Netanjahu je podpis označil za zgodovinsko prelomnico, zunanji minister Bahrajna Abdulatif al Zajani pa za pomemben prvi korak do miru med Izraelci in Palestinci.