Leon Draisaitl je v prvi tretjini načel mrežo domačih, nato pa sta vratarja Calvina Petersena (27 obramb) premagala še Ryan Nugent-Hopkins in McDavid. Šele nato so domači prvič ugnali Mikea Smitha (21 obramb).

Dustin Brown je po vsega 49 sekundah zadnje tretjine znižal na 2:3, vendar Kraljem v nadaljevanju ni več uspelo zatresti mreže. Ko so v zaključku namesto vratarja na led poslali dodatnega napadalca, pa je končni izid 50 sekund pred koncem postavil Josh Archibald. Pri obeh zadetkih gostiteljev je kot asistent sodeloval Adrian Kempe.

»V igri dva na ena smo bili res šibki, ne smemo tega dopuščati, biti tako ležerni. Precej več odgovornosti moramo imeti v igri, tako v napadu kot v obrambi. To moramo res izboljšati,« je menil kapetan Kopitar. Na zadnjih petih tekmah je dosegel devet točk z golom in osmimi podajami.

Trener Los Angelesa Todd McLellan je bil poleg tega posebej jezen, ker so njegovi igralci dovolili, da sta se razigrala Draisaitl in McDavid, četudi ju je posebej izpostavil v pripravi pred tekmo. McDavid je pred poškodbo stegenske mišice v začetku januarja na 13 tekmah v nizu zbral 20 točk z devetimi goli in 11 podajami, tri gole in pet asistenc je zabeležil na zadnjih štirih tekmah s Kralji. Kralji so predzadnji na lestvici celotne lige, Edmonton pa se je povzpel na drugo mesto pacifiške skupine.