»Kaj naj vam rečem? Mi smo kolateralna škoda. Ob nepravem času smo se znašle na nepravem mestu. Najprej je napadel mene, a se nisem uspela mogla ubraniti, nato se je osredotočil nanjo,« je za Jutarnji list tragično smrt svoje šestnajstletnice komentirala mama. Nekaj po šesti uri danes zjutraj je nekdo potrkal na vrata njihovega doma na Malem Lošinju, ob tem pa kričal neko žensko ime. Ko je mama odprla vrata, je moški z nožem v rokah najprej napadel njo, nato pa usodno ranil njeno 16-letno hčer, ko je skušala zaščititi. Najstnici tudi hitra zdravniška pomoč ni mogla več pomagati.

Kaj točno se je zgodilo, še ni znano. 41-letni moški je po pričevanju bližnjih sosedov trkal po vratih celotne ulice in iskal nekdanjo partnerko. Po neuradnih podatkih je bil krvnik mladega dekleta neki sosed, ki se je v preteklosti že zdravil v psihiatrični bolnišnici. »Ne tega človeka ne njegove nekdanje partnerke nismo nikoli videli. Očitno je zgrešil hišo in pozvonil na napačnih vratih. V mraku se je znašel na našem dvorišču,« je za Jutarnji list pripovedovala skrušena mama dekleta. V času uboja sta bili v hiši še njeni drugi dve hčeri, najmlajša stara zgolj tri leta. Moški je po napadu pobegnil.

Za Jutarnji list je spregovoril tudi oče žrtve: »Policija je pri nas, mi vsi smo v šoku. Tega moškega ne poznamo, ne vemo, kdo je.« Policija je nasilno smrt potrdila, v nadaljevanju preiskave zbirajo izjave prič. Kaj več od tega, da je šlo za nasilno smrt in da so osumljenca že prijeli, pa tudi policija še ne more povedati. Malce bolj zgovorni so bili prebivalci otoka. Nihče ne more verjeti, kaj se je zgodilo. »Groza in žalost. Kaj drugega ne morem povedati. Vsi smo v šoku. V tem kraju danes nihče ne more normalno dihati,« je za Dnevnik.hr povedal eden od prebivalcev Malega Lošinja.

Drugi so še povedali, da osumljenca poznajo na videz, da se je veliko sprehajal po kraju, a da so se mu izogibali, ker da je bil »čudak«. Osumljenec se je po njihovem pripovedovanju pred kakšnimi desetimi leti iz Osijeka preselil na Mali Lošinj, kjer se je ukvarjal s podvodnim ribolovom, v prostem času pa naj bi veliko ur namenil razmišljanju o različnih teorijah zarot. Predlani naj bi se zdravil na psihiatriji.