Drugi je bil v skupnem seštevku Avstralec Jack Haig (Mitchelton-Scott) z zaostankom šestih sekund, tretji pa je bil z istim časom Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos).

Od preostalih Slovencev je Jan Polanc, sicer moštveni kolega zmagovalca dirke po Valencii, v skupnem seštevku zasedel 14. mesto, Matej Mohorič (Bahrain - McLaren) je bil 24., Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) pa je bil na koncu 77.

Na zadnji, 98 kilometrov dolgi etapi, večjih pretresov ni bilo. Sprinterji so se, potem ko so njihova moštva ujela štiri ubežnike, udarili za zmago v središču Valencie. Največ moči je imel v sprintu glavnine Nizozemec Jakobsen, ki je v tesnem zaključku za prvo etapno zmago v sezoni ugnal rojaka Dylana Groenewegna (Jumbo-Visma). Tretji je bil Nemec John Degenkolb (Lotto Soudal).

Moštva z najboljšimi kolesarji v skupni razvrstitvi, med njimi tudi Pogačarjev UAE-Team Emirates, so zgolj poskrbela, da so vsi varno pripeljali v cilj. Pogačar je bil v etapi 22., dve mesti za njim je končal najboljši slovenski sprinter Mezgec, 25. je bil Polanc, 78. pa Matej Mohorič.

Skupno zmago si je 21-letni kolesar s Klanca pri Komendi pravzaprav privozil že dan prej z uspehom v kraljevski, četrti etapi s ciljem na Sierra de Bernii, kjer je ugnal Nizozemca Wouta Poelsa (Bahrain - McLaren) in Britanca Taa Geoghegana Harta (Ineos). Razumljivo je bil čudežni deček svetovnega kolesarstva po tretji zmagi v karieri na najvišji ravni (v letu 2019 je dobil dirki po Algarveju in Kaliforniji) izjemno zadovoljen.

»Po vsem trudu, ki smo ga vložili pozimi, da se pripravimo na novo sezono, mi ta zmaga pomeni ogromno. To je res nekaj izjemnega,« je sprva dejal 21-letnik. Ponudil pa je še zanimivo primerjavo pripravljenosti z začetka te sezone ter lanskim septembrom, ko je na dirki po Španiji dobil tri etape in jo zaključil na skupno tretjem mestu za zmagovalcem in rojakom Primožem Rogličem ter Špancem Alejandrom Valverdejem.

»Če bi moral primerjati, kako sem pripravljen, bi dejal, da dobro. Še zdaleč pa ne tako dobro, kot sem bil na Vuelti,« je dodal Pogačar, ki ga v nadaljevanju tega dela sezone čaka nekaj zahtevnih spomladanskih testov.

»Dirka po Združenih arabskih emiratih je cilj konca tega meseca. Potem pa prihaja dirka Pariz-Nica, dirka po Baskiji ter seveda severne klasike,« je bil kratek in jedrnat zmagovalec preizkušnje po Valencii, preden je razkril še načrte pred veliko francosko pentljo.

»Pripravljal se bom na višinskih pripravah svojega moštva, pred Tourom pa bom nastopil na kriteriju Dauphine,« je še zaključil kolesar, ki je prvo zmago na prvi dirki sezone tlakoval v drugi etapi dirke po Valencii, ko je v ciljnem sprintu navkreber ugnal eno največjih imen kolesarstva ta hip, Španca Valverdeja.