Zmagal je Francoz Loic Meillard, ki je v boju za zmago premagal Švicarja Thomasa Tumlerja. Tretje mesto je osvojil Nemec Alexender Schmid, ki je premagal Američana Tommyja Forda. Oba slovenska predstavnika v tehničnih disciplinah, Štefan Hadalin in Kranjec, sta se uvrstila v izločilne boje drugega paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Chamonixu v Franciji.

Kranjec je v današnjih kvalifikacijah zasedel skupno 11. mesto, enak čas je imel tudi Hrvat Filip Zubčić. Oba sta si po dveh kvalifikacijskih vožnjah nabrala zaostanek 56 stotink sekunde. Drugi Slovenec Hadalin je zasedel skupno 17. mesto kvalifikacij, njegov zaostanek je bil 61 stotink sekunde.

V kvalifikacijah je nastopilo 49 tekmovalcev. V šestnajstino finala izločilnih bojev je napredovalo 32 tekmovalcev. Hadalin se je boril, a je bil v obeh medsebojnih dvobojih šestnajstine finala hitrejši, danes četrti, Ford.

Zato pa je bil v uvodnih obračunih izločilnih bojev zelo hiter Kranjec, ki je v dveh medsebojnih spopadih izločil Francoza Victorja Muffat-Jeandeta ter se prebil v osmino finala na paralelnih tekmah. Naslednji tekmec Slovenca je bil favorizirani Norvežan Henrik Kristoffersen, ki pa mu je Kranjec ušel že takoj po startu. Slovenski smučar se je prvič prebil med najboljših osem s prednostjo 13 stotink sekunde.

V četrtfinalu sta se udarila s Schmidom, danes nato tretjim. Ta boj je bil povsem izenačen že od starta dalje. Oba sta progo prevozila z enakim časom. A je v polfinale na podlagi boljših časov napredoval Nemec. Kranjcu je tako ostal boj za peto mesto. Najprej je iz njega izločil Aleksandra Aamodta-Kildeja, nato pa še za pet stotink sekunde Francoza Thibauta Favrota.

Prvi paralelni veleslalom, ki je bil 23. decembra v Alta Badii, je dobil Norvežan Rasmus Windingstad, ki je v velikem finalu premagal Nemca Stefana Luitza, Avstrijec Roland Leitinger pa je dobil boj za tretje mesto. Oba Slovenca sta na prvi paralelni tekmi sezone izpadla v šestnajstini finala. Kranjec je osvojil končno 17. mesto, Hadalin pa je bil 30.