»Res je, vknjižil sem nekaj novih točk, ampak z rezultatom seveda nisem zadovoljen. Sledi analiza, potem pa se bom skušal maksimalno zbrati še za paralelni veleslalom,« Hadalin po tekmi senzacionalnih odstopov pod Mont Blancom ni prekipeval od zadovoljstva.

»Preveč je bilo napak, obe večji pred ciljem sta mi odnesli najmanj petnajsterico. Ampak to so dejstva, pred odhodom na Japonsko bo potrebno spočiti glavo in dvigniti raven smučanja,« napoveduje edini slovenski slalomski finalist.

Vodilni veleslalomist zime Žan Kranjec je namreč slalomsko tekmo končal po prvi vožnji. Na progi, ki jo je zakoličil slovenski trener ruske reprezentance Jani Hladnik, je dosegel 39. čas in tako po osmih slalomskih nastopih, izpustil je samo Schladming, ostaja pri dveh uvrstitvah med slalomsko elitno trideseterico.

»Na žalost se mi znova ni izšlo. Trenutno moj slalom ni na takšni ravni, kot bi si sam želel. Na težjih progah oziroma podlagah se težave še kopičijo. In današnja tekma je bila res težka, sneg je bil poseben, oprijem slab, predvsem zato je bilo tudi veliko odstopov,« je pojasnil Kranjec, ki preveliko ne pričakuje tudi od nedeljskega paralelnega veleslaloma, na katerem se obetajo podobne razmere kot na slalomu.

Odločale bodo malenkosti

»To bo šele druga paralelna tekma v sezoni. Podlaga je specifična, proga kratka, odločale bodo malenkosti. Seveda se bom maksimalno osredotočil na vsako posamično vožnjo, to je vse kar lahko obljubim, napovedi pa so za specifične paralelne tekme res nehvaležne,« še dodaja trenutno najboljši veleslalomist na svetu.

»Štefan je danes pokazal, da ima v nogah precej več, kot pa je uspel iztržiti. Na nekaj odsekih je bil zelo dober, obe napaki pred ciljem pa sta odnesli boljšo uvrstitev. Tekma je bila sicer zelo težka, število odstopov, osemnajst v prvi in devet v drugi vožnji, to samo potrjuje,« je vožnji Hadalina in tekmo ocenil trener Klemen Bergant.

»Žan v tem trenutku v slalomu nima prepotrebne hitrosti za redno uvrščanje v finale. Ta slalomski problem bomo skušali razrešiti že v tej sezoni, pa tudi v prihodnje se bomo bolj osredotočili nanj, saj vemo, da je Žanov fokus trenutno povsem na veleslalomu. Za paralelni veleslalom me skrbi snežna podlaga. Že danes proga ni zdržala. Jutri pa bo to še toliko bolj pomembno, saj si vsi želimo, da bi bili obe progi enakovredni in tako v izločilnih dvobojih ne bi bili preveč odvisni od sreče pri žrebu,« pa je komentar glavnega trenerja moške vrste na temo Kranjčevega slaloma in paralelne tekme.