V ponedeljek bo pretežno oblačno, pihal bo močan jugozahodni veter. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru pa bo pas padavin zajel tudi severovzhodne kraje. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek. Veter bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h.

Obeti: V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo zjutraj ponehal, ponekod bo prehodno zapihal severozahodni veter. V sredo bo pretežno oblačno, predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale padavine. Nekoliko se bo ohladilo, prehodno bo zapihal severovzhodnik.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje z več frontami, nad južno polovico celine pa vztraja območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi bo nad naše kraje začel pritekati bolj vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo pooblačilo, v Alpah ter ob Dinarski gorski pregradi se bodo pričele pojavljati padavine. Krepil se bo jugozahodnik. V ponedeljek bo pretežno oblačno, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Dopoldne bo občasno deževalo v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške, popoldne pa se tudi v krajih severno od nas.