Kralji so sicer po prvi tretjini z goloma Bena Huttna in Alexa Iaffala vodili z 2:0, nato prek Trevorja Lewisa povedli tudi s 3:1, a v zadnjem delu so domači, pri katerih se je dvakrat med strelce vpisal Kieffer Bellows, izid spreobrnili v svojo korist. Trinajst sekund pred koncem tekme je z golom v prazna vrata usodo gostov dokončno zapečatil Anders Lee.

»Odigrali smo nekaj tesnih tekem, na katerih bi si zaslužili več. Toda tokrat ni bilo tako. Islanders so bili boljši tekmec. Verjetno smo dobili tisto, kar smo si zaslužili,« je med drugim ameriškim medijem povedal trener Los Angelesa Todd McLellan. Kopitar in druščina bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, ko bodo gostovali v New Jerseyju.

Najboljša ekipa pacifiške skupine Vancouver je z 2:4 izgubila v gosteh pri Minnesoti, z enakim izidom pa je na domačem ledu izgubil najboljši v centralni skupini in v zahodni konferenci St. Louis. Tega je premagal Winnipeg. Zato pa je bil uspešnejši drugi na zahodu Colorado, ki je s 4:1 zmagal v Ottawi.

Drugouvrščeni v pacifiški skupini Vegas je s 7:2 zmagal pri Floridi, pri čemer je Mark Stone prispeval kar dva gola in tri podaje, Max Pacioretty pa dva gola in podajo. V boju drugouvrščenih ekip atlantske in metropolitanske skupine med Tampo Bay in Pittsburghom je bila uspešnejša prva s 4:2. Victor Hedman je za zmagovalce prispeval tri podaje.

Detroit je tudi po zaslugi dveh golov Dylana Larkina po kazenskih strelih s 4:3 zmagal v Buffalu, Montreal pa je po podaljšku s 3:2 odpravil Anaheim. Prepričljiv je bil New Jersey, ki je v Philadelphii zmagal s 5:0. Miles Wood je zadel dvakrat, Mackenzie Blackwood pa je za svoj drugi "shutout" sezone obranil 46 strelov.

Calgary je doma z 2:3 izgubil proti Nashvillu, Arizona s 3:5 proti Carolini, pri slednji sta Sebastian Aho in Andrej Svečnikov zbrala po dva gola in podajo, Edmonton pa proti San Joseju s 3:6. Timo Meier je za zmagovalce dosegel dva gola in podajo, pri poražencih pa je Connor McDavid dosegel gol in se utrdil na drugem mestu po točkah. S 83 v tem pogledu vodi njegov soigralec Leon Draisaitl, ki pa je tokrat ostal brez gola ali podaje.