Za 22-letnega slovenskega reprezentanta je zmaga proti Portlandu predstavljala dvojno rekordno bero v NBA. Pred tem je igral na devetih tekmah, a nikoli ni na parketu preživel več kot tri minute. Tokrat je zbral pet minut in 10 sekund, v tem času pa je presegel tudi svoj najboljši strelski dosežek, ki ga je držal s tekme proti Houstonu, 23. januarja, ko je dosegel svojo doslej edino trojko v ligi NBA.

Proti Portlandu, ki je bil v prvem polčasu brez moči, je Čančar zadel dva od treh metov iz igre, dodal pa je še en skok. Skupaj je v letošnji sezoni kot novinec na 10 tekmah v nekaj več kot 21 minutah dosegel 12 točk, dodal pa je še štiri skoke in tri podaje.

Denver je že po polovici obračunah vodil s 64:38, kar je ob mirnem nadaljevanju ponudilo možnost rezervistom, da se dokažejo trenerju Miku Malonu. Najboljši posameznik srečanja je bil znova srbski center Nikola Jokić, ki je v 31 minutah dosegel 29 točk, dodal pa je še 13 skokov in devet podaj. Pri gostih je bil najučinkovitejši Damian Lillard z 21 točkami.

Z zmago Nuggets ostajajo na tretjem mestu zahodne konference (35-16), tri zmage za vodilnimi Los Angeles Lakers (38-11), ki so v domačem Staples Centru prav tako brez večjih težav ugnali San Antonio Spurs s 129:102. Dvoboj je odločil domači zvezdnik LeBron James, ki je v prvih štirih minutah zadnje četrtine dosegel pet trojk iz petih poskusov za neulovljivih 21 točk razlike. Na koncu je 35-letnik iz Akrona v Ohiu dosegel 36 točk in devet podaj, pri ostrogah pa je 28 točk prispeval DeMar DeRozan.

Dallasu (31-19) Luke Dončića je znova za zmago na petem mestu zahoda ušel Houston (32-18). Rakete so na krilih Jamesa Hardna v drugem polčasu strle odpor Charlotte Hornets in slavile s 125:110. Bradati zvezdnik teksaškega moštva je dvoboj sklenil s 40 točkami, 12 podajami in 9 skoki.

Na vzhodu še naprej blesti Milwaukee. Za 43. zmago v sezoni na 50 tekmah so v gosteh ugnali New Orleans Pelicans s 120:108. Ob zmagi je bil, kot pravzaprav veliko večino sezone, najučinkovitejši Grk Giannis Antetokounmpo, ki je v tretji četrtini, ki so jo Bucks dobili za 18 točk, stvari postavil na svoje mesto, na koncu pa se je ustavil pri 34 točkah, 17 skokih in šestih podajah v 33 minutah. Za domače je 32 točk dosegel Brendon Ingram, najbolj opevani novinec lige Zion Williamson je ob porazu dodal 20 točk.