Butler je do svojega strelskega rekorda to sezono prišel v prvih treh četrtinah, preden se je v zadnji lahko usedel na klop. »Počutil sem se kot Luka (Dončić, op. STA), on to dobro dela iz tekme v tekmo,« se je Butler po tekmi spomnil na slovenskega zvezdnika Dallasa, ki je ta čas še vedno poškodovan. »Nikoli me ne skrbi naš napad. K vragu, tudi obramba me ne. Skrbi me le, ali bomo zmagali,« je še dejal prvi strelec tekme.

Njegov soigralec Dragić pa je dodal: »Želimo si, da bi Jimmy vselej igral tako agresivno. Je naš vodja na parketu.« Dragić je bil sicer drugi strelec Miamija in je 24 točkam dodal še šest podaj in tri skoke, Duncan Robinson je dosegel 19 točk, Bam Adebayo pa 18 točk, 11 podaj in osem skokov. S 15 točkami se je v vrstah vročice izkazal tudi Derrick Jones mlajši.

»Želimo le napredovati v sezoni in vedeli smo, da je ta tekma za nas zelo pomembna, da imamo proti enemu od tekmecev v končnici vzhodne konference zdaj 3:1 v zmagah,« je dejal trener Erik Spoelstra: »To je pomembno.«

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v sredo, ko bodo gostovali pri LA Clippers.

In če se je Butler počutil kot Dončić, pa je slednji še vedno poškodovan in ni zaigral na gostovanju v Indianapolisu, kjer je Dallas s 112:103 premagal Indiano.

V odsotnosti prvega zvezdnika ekipe, ki ima poškodovan gleženj, je na sceno stopil Latvijec Kristaps Porzingis in dosegel 38 točk, od tega tri trojke, in 12 skokov. »To je nekaj, kar želim razvozlati v prihodnosti. Kako sem lahko tako učinkovit tudi takrat, ko igra Luka Dončić. Na tem delamo. Zdaj sem v dobrem ritmu in želim ga obdržati. Mislim, da igramo dobro košarko,« je dejal latvijski košarkar.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bo doma gostil Memphis Grizzlies.