Koprski košarkarji so doma gostili najslabšo ekipo regionalnega klubskega tekmovanja in prišli do tretje zaporedne zmage v ligi Aba. Po današnji zmagi, s katero so naredili nov korak proti končnici, so na petem mestu lestvice, medtem ko se igralci Mega Bamaxa še kar ne premaknejo z dna.

Gostitelji so sicer slabše začeli tekmo in presenetljivo proti najslabši ekipi lige v uvodni četrtini za razpoloženimi gosti zaostajali kar za deset točk. A že v drugi so koprski tigri strnili vrste, po razburljivi borbi dobili četrtino s plus 11 in na odmor ob polčasu odšli s prednostjo ene točke.

Uspešno so igrali tudi v tretji četrtini in zdelo se je, da bodo tekmo varno pripeljali do konca. A gosti še niso rekli zadnje besede. Mega Bemax je sredi zadnje četrtine povedel s 76:75, a takoj zatem je Koprčanom uspel niz 8:0, s katerim so rešili vprašanje o zmagovalcu.

Najbolj razpoložen v vrsti zmagovalcev je bil s 24 točkami Nejc Barič, ki je zbral še sedem skokov in pet podaj, 23 točk je k zmagi dodal Sterling Dupree Gibbs. Pri gostih je največ točk, 22, dosegel Kendrick Perry (22 točk).

Koper Primorsko v naslednjem krogu jadranske lige v soboto, 8. februarja, čaka gostovanje pri FMP, Mega Bamax pa bo v sredo, 5. februarja, gostil Rogaško.