V Koloseju so lani našteli 7,5 milijona turistov, kar je sicer nekoliko manj kot v letu 2019. V galeriji Uffizi se je število obiskovalcev povečalo za 200.000 na 4,4 milijona. V Pompejih pa so našteli štiri milijone obiskovalcev, kar je 160.000 več kot v letu 2018, je po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA še povedal Franceschini.

Izjemno, za 37 odstotkov, pa se je lani povečalo število obiskovalcev v Nacionalni galeriji dežele Marke v Urbinu, in sicer na 265.000 obiskovalcev. Galerija se je tako povzpela na 26. mesto lestvice 30 najbolj obiskanih italijanskih muzejev.

Med najbolj obiskanimi muzeji v lanskem letu je po pisanju agencije APA tudi Museo di Capodimonte v Neaplju, kjer se je število obiskovalcev povečalo za 34 odstotkov, in sicer na 253.000. Povečanje števila obiskovalcev so zabeležili tudi v muzejih južno italijanske pokrajine Bazilikata, katere glavno mesto Matera je lani nosilo naziv Evropska prestolnica kulture.

Franceschini je še napovedal, da bo tudi v letošnjem letu vsako prvo nedeljo v mesecu vstop v državne muzeje prost. Zahvaljujoč tej iniciativi so na prve nedelje v mesecu v italijanskih državnih muzejih našteli skupaj 17 milijonov obiskovalcev.