Nadzorni svet je do 20. novembra lani vodil Borut Jamnik, ki je z mesta predsednika in člana nadzornega sveta odstopil, ker je hkrati tudi nadzornik banke Nova KBM in družbe Krka, zaradi nadzorništva v banki pa se je moral mestu v enem od treh nadzornih svetov odpovedati.

Skupščina družbe je decembra lani na njegovo mesto imenovala Maria Gobba. Na podlagi izbora nominacijske komisije nadzornega sveta je bil kandidat za Jamnikovega naslednika med nadzorniki nekdanji prvi mož Gorenja in sedaj podpredsednik za globalni marketing v družbi Hisense International Franjo Bobinac, a je ta nato preklical soglasje h kandidaturi. Gobbo, med drugim tudi nadzornik Zavarovalnice Triglav, je bil skupen kandidat Modre zavarovalnice in skladov Generali Investments.

Skok, ki je bil med drugim član uprave Heliosa, je bil v nadzorni svet Cinkarne imenovan junija 2017, ko je mandat v nadzornem svetu potekel Matjažu Janši, Gaberščik, ljubljanski odvetnik, pa junija lani, potem ko je kot članica in namestnica predsednika nadzornega sveta odstopila Urška Podpečan.

Delničarji so se seznanili z odstopno izjavo članice nadzornega sveta Urške Podpečan s 1. aprilom letos, za novega člana s petletnim mandatom pa je bil imenovan Gaberščik.

V nadzornem svetu Cinkarne je poleg Skoka, Gaberščika in Gobba predstavnik kapitala še Dejan Rajbar, predstavnika delavcev pa sta Dušan Mestinšek in Aleš Stevanovič.