Odločitev o ukinitvi delovnih mest je pričakovana, številka pa je precej nižja od napovedi španskih sindikatov, ki so ocenili, da bi lahko brez dela ostalo več kot 500 ljudi, še navaja AFP.

Ryanair je avgusta lani sporočil, da bo zaprl baze na Tenerifih, Lanzarotu in Gran Canarii, pa tudi tisto v Geroni. Potem ko so prve tri baze prejšnji teden zaprli, je letalski prevoznik nekaj pilotov in kabinskega osebja premestil v druga evropska mesta, četrta baza v Geroni pa je ostala odprla.

Kot poroča AFP, si je Ryanair glede zaprtja baze v Geroni premislil, saj so zaposleni podpisali nove pogodbe kot sezonski delavci. Tako bodo po novem delali devet mesecev na leto, kar pomeni, da bo tudi njihova letna plača nižja za okoli 25 odstotkov. Okoli 100 zaposlenih je pogoje sprejelo, tisti, ki so podpis takšne pogodbe zavrnili, pa so bili odpuščeni, je dejal vodja Ryanairove kadrovske službe Darrell Hugues.

Ravno v petek je sicer irski nizkocenovnik dvignil celoletno napoved lanskega poslovanja, saj so bili božični prazniki boljši, kot so sprva pričakovali. Čisti dobiček naj bi se lahko ustavil nekje med 950 milijonov in 1,05 milijarde evrov, so v kratki izjavi zapisali v Ryanairu.