Drugi štirje med petimi najboljšimi so še: Tem, d. d., družina stikal Quaro, oblikovalec Borut Dvornik (utemeljitev komisije: oblikovanje, ki poudarja dotik); Nunc, modularna miza ALA, oblikovanje RU: T & Nataša Njegovanović (utemeljitev komisije: rešitev nakazuje zanimiv kontrast med racionalno oblikovanim slavonskim hrastom in trdno metalno konstrukcijo); Splošno mizarstvo Urbanija Rova, d. o. o., dnevna soba, oblikovanje Jure in Jaka Urbanija (utemeljitev komisije: zanimiv preplet minimalizma in tradicije – ročne spretnosti) in Turk & M&Z, d. o. o., kuhinjski pomivalnik Surviver, oblikovalec Zoran Turk (utemeljitev komisije: nov razmislek o čistoči pri pripravi jedi).

Sejemskim nagradam »top 5« so dodali še borzo ter razstavo mladih oblikovalcev in arhitektov, imenovano Top ideje – borza oblikovanja. Štiri priznanja za najbolj drzne in sveže ideje od letošnjih osmih predstavljenih so dobili: Studio AINO za Mizo III kot najboljša top ideja (utemeljitev komisije: miza, izdelana iz masivnega hrastovega lesa, je sestavljena s premišljenimi lesenimi zvezami brez vijakov); Lučka Berlot za luč Moseanic by Lučkabučka (utemeljitev komisije: plastika s plaže je našla pot domov, nastal je naključni eko »terazzo« ki razsvetljuje prostore in glave in morda v prihodnosti še najde svoje mesto); Studio Moste za rezalno desko Čipka (utemeljitev komisije: naravna lepota lesa, ujeta v uporabnosti rezalne deske z motivom čipke) in Blaž Skodlar za luč Addid+ Hive (utemeljitev komisije: modularno svetilo iz kartona, premišljeno oblikovano po principih krožnega gospodarstva).

Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za pohištvo leta 2020 je dobil Žurbi team, d.o.o., za klop Gumb, avtorji so arhitekti iz biroja Medprostor, d. o. o., Teja Gorjup, Rok Žnidaršič in Samo Mlakar. Utemeljitev komisije: nagrajujemo celovitost izdelka, tako iz oblikovnega kot izvedbenega vidika. Podjetje Žurbi Team s svojim delom nadaljuje in uveljavlja uporabo izdelkov iz terazza, ki ga obvladuje v izjemnih dimenzijah. Izdelki Žurbi predstavljajo kakovostno popestritev opreme zunanjega okolja. Zlato plaketo revije Naš dom, ki jo lahko prejme izključno slovenski proizvajalec za predstavljeni program, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje, pa je dobil Matevž Klopčič, s. p., za zibelko Vita in lučko Scorpio lamp. Utemeljitev komisije: inovativno oblikovanje z iskrenim pristopom. Zgodba zibelke se prepleta z naravo, ne le z materialom, ampak tudi z gibanjem, ki posveča pozornost dojenčku. Z vsakim gibom se zibelka podaja otroku. Gre za element, ki je zasnovan kot drevesne veje in gnezdo. Vse sklope ima korektno premišljene ter natančno oblikovane, poleg tega je sama konstrukcija prijetna za oko in funkcionalna. Dopolnitev lesenemu sklopu z uporabniškega vidika podajata elementa blazine in mehke obloge, ki zaokrožita samo oblikovanje. V nameri krožnega oblikovanja lesenih form je dopolnilo izdelkom za dom lučka Scorpio lamp.