»Neidentificiran posameznik je začel streljati v bližini stavbe številka 12 na ulici Bolšaja Lubjanka. So žrtve. Identiteto kriminalca se še ugotavlja. Je nevtraliziran,« so sporočili iz FSB po streljanju. Kasneje so iz FSB sporočili, da je v streljanju umrl en agent, hkrati pa zanikali, da je bilo vpletenih več napadalcev.

Mediji so namreč poročali o treh napadalcih. Dopisnik francoske tiskovne agencije AFP, ki je na območju, pa je poročal, da je slišal dodatno streljanje dve uri po napadu.

Po navedbah zdravstvenega ministrstva so na zdravljenje po napadu prepeljali pet ljudi, med njimi sodelavca FSB v kritičnem stanju.

Ruski preiskovalci so že odprli preiskavo zaradi napada na zaposlene pri varnostnih oblasteh.

O dogodku je bil obveščen tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je imel danes svojo letno novinarsko konferenco, je sporočil njegov predstavnik Dmitrij Peskov.

Oblasti so po napadu začasno za ves promet zaprle promet na ulici Bolšaja Lubjanka. Moskovski radio Eho Moskovi je poročal o krikih in strelih na trgu Lubjanka, kjer ima svoje prostore tudi FSB. Glede na posnetke, ki so zaokrožili po spletu, pa so številni ljudje v paniki bežali stran. Več prič je navajalo, da je slišalo avtomatsko orožje.

Incident se je sicer zgodil na večer pred dnevom varnostnih služb, ki ga v Rusiji obeležujejo 20. decembra.