Z dodatnim igralcem na ledu je za domačo ekipo manj kot dve minuti pred koncem rednega zadel Boone Jenner in izsilil podaljšek, tekmo pa je v podaljšani igri odločil Pierre-Luc Dubois. Pri Modrih jopičih se je z golom in podajo izkazal še Zach Werenski. Za Kralje, ki so še drugič na zadnjih štirih tekmah izgubili po podaljšku, sta zadela Adrian Kempe in Jeff Carter, vratar Jack Campbell je zbral 25 obramb.

»Res smo razočarani, saj smo bili tako blizu zmage, pa je nismo znali zadržati. Včasih gredo stvari tako, kot si želiš, drugič spet ne. Mislim, da bi morali v zadnji tretjini igrati bolj agresivno,« je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan in dodal: »Danes smo dobili dokaz, da niti za trenutek ne smeš spustiti noge s pedala za plin, če želiš zmagati.«

Kapetan kraljev Anže Kopitar je v slabih 19 minutah na ledu ostal brez točke in je enkrat streljal proti vratom tekmeca. Vseeno je 32-letni Hrušičan še vedno le en gol oddaljen od izenačenja z Berniejem Nichollsom na četrtem mestu večne lestvice strelcev v zgodovini moštva (327). Naslednja tekma Kralje čaka v soboto, ko bodo gostovali v Buffalu.