Ključna člena Washingtona pri novi zmagi sta bila švedsko-ruska naveza Nicklas Bäckström in Aleks Ovečkin, ki sta skupaj prispevala šest točk ob svojem 900. skupnem nastopu v dresu moštva iz prestolnice ZDA.

Oba sta dosegla zadetke že v prvi tretjini, ko je Washington po zaostanku z 0:1 prišel do vodstva. Bäckström je nato dodal še drugi gol v drugi tretjini za dokončno vodstvo Washingtona. Pri tem mu je podal Ovečkin, Šved pa je na tekmi dosegel še dve podaji, pri tem pa dosegel 900. točko na 923 odigranih tekmah rednega dela.

»To je izvrstno,« je o dosežku dejal Bäckström. »Nisem tega pričakoval ... je pa izjemno lepo biti član tega moštva in imeti priložnost igrati s tako dobrim igralcem kot je Aleks, zato sem zelo hvaležen,« je dejal 32-letni Šved.

V pretekli noči so bile v ligi NHL odigrane štiri tekme, med bolj odmevnimi pa je bila tudi zmaga Pittsburgh Penguins, ki so z 5:2 premagali Edmonton Oilers. Pittsburgh je tako zabeležil 21. zmago v sezoni.

Anže Kopitar je preteklo noč počival, njegovi Los Angeles Kings pa bodo naslednjič igrali že danes zvečer ob 19. uri po slovenskem času, ko bodo gostovali v Buffalu.