Potem ko je kandidatka za novo ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo Mlinarjeva danes prevzela odločbo o slovenskem državljanstvu, kar je bil pogoj za opravljanje ministrske funkcije, je premier Marjan Šarec v DZ vložil predlog za njeno imenovanje.

Kandidatka se mora najprej predstaviti pred pristojnima delovnima telesoma, odborom za gospodarstvo in odborom za zadeve EU. Parlamentarni poslovnik sicer določa, da se kandidat pristojnemu delovnemu telesu predstavi najprej tri dni in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga, kljub temu pa je skupna seja obeh odborov, na katerem bodo zaslišali Mlinarjevo, sklicana že za torek.

Čeprav je bilo sprva slišati, da naj bi DZ o njeni kandidaturi odločal na izredni seji, pa bodo po zadnjih informacijah to predvidoma storili na redni seji, in sicer v četrtek v okviru točke mandatno-volilne zadeve.

Šarec verjame, da bo Mlinarjeva v DZ potrjena za ministrico

Premier Marjan Šarec verjame, da bo kandidatka za ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo Angelika Mlinar prejela ustrezno podporo v državnem zboru in bo potrjena na to funkcijo. »Verjamem, da gre v tretje rado,« je dejal v izjavi ob robu seje DZ in spomnil, da je Mlinarjeva tretja, ki jo SAB predlaga na to ministrsko mesto.

»Predsednica SAB Alenka Bratušek je rekla, da je moja naloga zagotoviti glasove. Tako kot za vsakega ministra in ministrico,« je še dejal Šarec.