Tehnično precej zahtevna in zavita superveleslalomska proga ni bila postavljena po okusu slovenske specialistke za hitre discipline. Na progi se ji je pripetilo preveč napak, nekajkrat je zašla iz idealne smeri, da bi se lahko veselila odmevnejšega dosežka, oziroma da bi iz Švice odnesla vsaj eno točko.

Končni zaostanek Štuhčeve 2,28 sekunde je pomenil 32. mesto. Brez točk je na 31. mestu ostala tudi olimpijska superveleslalomska prvakinja Čehinja Ester Ledecka.

Čeprav je Štuhčeva na prvih tekmah po poškodbi v Kanadi želela veliko več in je upala, da bo po prihodu tostran Atlantika bolje, pa je bil pristanek na evropskem snegu trši, kot je načrtovala. Uvodni tekmovalni konec tedna nove sezone v hitrih disciplinah je odprla s 17. in 21. mestom na smuku in 20. mestom na superveleslalomu. V St. Moritzu pa ni bila del niti najhitrejše trideseterice.

Kot prva na superveleslalomskem startu je ob prihodu v cilj postavila čas 1:15,24. Že druga na startu domačinka Wendy Holdener je Slovenko prehitela za več kot sekundo. Tudi naslednje na startu so bile veliko hitrejše. Iz prve dvajseterice je za Štuhčevo zaostala le Švicarka Joana Hählen.

Na superveleslalomih je na tem prizorišču najvišje posegla z devetim mestom 17. marca 2016, kar bo tudi po današnji soboti ostal njen najboljši superveleslalomski dosežek na Engiadini.

St. Moritz je bil sicer prizorišče prvega velikega uspeha Štuhčeve. Na svetovnem prvenstvu 12. februarja 2017 je osvojila prvi naslov svetovne prvakinje v smuku. Štuhčeva si lahko veliko več obeta od naslednjega smuka, ki bo naslednjo soboto v Val d'Iseru, ko so bi lahko slovenska šampionka izbirala tudi startno številko, ki bo veliko bolj po njeni meri.

Prehod na evropski sneg je najbolje uspel Italijankam, ki so na švicarskem prizorišču svetovnega pokala iztržili dvojno zmago. Zmagala je Sofia Goggia (1:12,96), le stotinko počasnejšega je bila na drugem mestu Federica Brignone (+0,01), tretje mesto je ubranila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,13), ki ima po osmih tekmah komplet stopničk v štirih disciplinah.

Vodilna v skupnem seštevku je zmagala na obeh letošnjih uvodnih slalomih v Leviju in Killingtonu, na smukih v Lake Louisu je bila druga in tretja, drugo in tretje mesto pa je odnesla z veleslalomov v Söldnu in Killingtonu.

V posebnem superveleslalomskem seštevku je tudi po St. Moritzu na vrhu Nemka Viktoria Rebensburg, ki je zmagala na uvodnem v Lake Louisu, na Engiadini pa je bila deseta. Takoj za Nemko pa sta na drugem in tretjem mestu v seštevku discipline Brignonejeva in Goggia.