V predstavi za hokejske sladokusce se je izkazal T.J. Oshie, ki je zagospodaril v drugi tretjini ter kosmatincem zadal dva gola v razmaku dobrih treh minut. Gostje so povedli z golom Davida Pastrnaka v deseti minuti obračuna najboljših ekip vzhodne konference in lige NHL. A je nato sledila Oshiejeva parada.

Boston je izenačil v 43. minuti na 2:2 z golom Seana Kuralyja. Vendar pa je zmaga ostala doma po zaslugi Johna Carlsona, ki je tretji gol za domače dosegel manj kot dve minuti kasneje. »To je bila res zabavna tekma. Zabavno je bilo igrati. Občutek je bil, kot da igramo tekmo končnice, čeprav nas do končnice čaka še kar nekaj obračunov,« je bil poln vtisov Carlson, ki je zabil odločilni zadetek.

Boston tudi po četrtem zaporednem porazu ostaja druga najboljša ekipa lige NHL. Washington ostaja nerešljiva uganka za Bostončane, ki so izgubili 16 od zadnjih 17 tekem, ki so jih odigrali z Washingtonom.

Washington ima na vrhu 51 točk. Boston na drugem mestu zaostaja pet točk. Najboljša ekipa Zahoda Colorado ima 43 točk. Colorado se je zavihtel na vrh zahodne konference po zmagi s 3:1 proti igralcem Philadelphia Flyers.

Igralec tekme je bil Mikko Rantanen, ki se je uspešno vrnil po poškodbi z dvema zadetkoma, Pavel Francouz pa je bil zanesljiv pred vrati z 32 obrambami. Hokejisti Montreal Canadiens so po podaljšku v kanadskem derbiju s 3:2 premagali Ottawa Senators. Za francoske Kanadčane iz Montreala je odločilni zadetek prispeval Ben Chiarot. Cayden Primeau pa je spravljal v obup goste iz Ottawe s svojimi obrambami. Zbral jih je 35.