V košarki se lahko stvari hitro obrnejo, kar je v zadnjem obdobju občutila Crvena zvezda. Beograjčani sezone v evroligi niso začeli najbolje in kazalo je, da so obsojeni na mesta pri dnu lestvice. Čeprav to še vedno ni izključeno, saj je redni del sezone še precej dolg, so igralci trenerja Dragana Šakote s tremi zaporednimi zmagami precej izboljšali položaj. Beograjčani so na kolena spravili Žalgiris, Valencio in Milano, zato se danes obeta peklenska atmosfera v dvorani Aleksandra Nikolića.

Nasprotnik je morda celo najbolj idealen v tem trenutku, saj španska Baskonia ne blesti. Zadnji tekmi proti Panathinaikosu in Anadoluju Efesu je celo izgubila s povprečno 28,5 točke razlike. Baskonia je tako kot Crvena zvezda do zdaj zbrala pet uspehov in sedem porazov, a je zaradi slabše razlike v koših na lestvici mesto za Beograjčani. Tako eni kot drugi pa so še vedno povsem v boju za uvrstitev v končnico. Himki na osmem mestu ima namreč z razmerjem zmag in porazov 6-6 le en uspeh več.

Evroliga, 13. krog, danes ob 18. uri: Himki – Alba, ob 18.45: Fenerbahče – Anadolu Efes, ob 19. uri: C. zvezda – Baskonia, ob 20.05: Maccabi – CSKA, ob 21. uri: Real Madrid – Olympiakos, jutri ob 19. uri: Žalgiris – Valencia, ob 20.30: Bayern – Zenit, ob 20.45: Asvel – Milano, ob 21. uri: Barcelona – Panathinaikos.