Ravno pred nastopom Štuhčeve, ki je tako kot v petek na prvem smuku nosila startno številko 13, je skoraj prišlo do spremembe na mestu vodilne. Mikaela Shiffrin je bila izredno hitra in zelo dobro na poti do druge karierne smukaške zmage, a je proti koncu nekoliko zašla iz idealne smeri in za Avstrijko na prvem mestu zaostala vsega 13 stotink sekunde za drugo mesto.

Čeprav ni zmagala, ima Američanka po šestih tekmah na vrhu skupnega seštevka že 446 točk in si je pred prvo izzivalko Švicarko Michelle Gisin nabrala velikih 270 točk zaloge. Presenetljiva zmagovalka skrajšanega petkovega smuka Čehinja Ester Ledecka, ki je startala kot druga, tokrat ni bila del zmagovalne trojice. S tretjega mesta jo je za vsega dve stotinki sekunde potisnila Italijanka Francesca Marsaglia (+0,43), ki se je pri 29 letih veselila svojih prvih stopničk na tekmah svetovnega pokala.

Ledecka, ki tekmuje in zmaguje tudi na deskarskih progah, se je s fantastičnim koncem tedna v Skalnem gorovju zavihtela na tretje mesto skupnega seštevka, s prednostjo 14 točk pred Schmidhoferjevo pa ostaja vodilna v posebnem smukaškem seštevku. Edina slovenska predstavnica onstran Atlantika Štuhčeva se je še na drugem smuku po vrsti po februarski poškodbi kolena uvrstila v najboljšo trideseterico. Seveda pa dvakratna zaporedna svetovna smukaška prvakinja meri precej višje.