Osumljence, stare med 20 in 30 let, ki so bili od prejšnjega tedna v priporu, so policisti ustrelili, ko so med ogledom kraja zločina poskusili pobegniti. Po navedbah policije so osumljenci napadli policiste in jim poskušali odvzeti orožje, pri čemer je prišlo do streljanja.

Kot je povedal predstavnik policije, so možje v modrem streljali v samoobrambi, ko sta dva osumljenca streljala na njih. »Dva moška sta na kraju zločina napadla policiste in jim poskušala odvzeti orožje, dva pa sta poskušala pobegniti. Policisti so streljali na moške v samoobrambi,« je pojasnil.

Visoki predstavnik policije Prakash Reddy je po navedbah televizije NDTV povedal, da so bili osumljenci ubiti v navzkrižnem ognju in so podlegli ranam pred prihodom zdravniške pomoči, poročajo tuje tiskovne agencije.

Njihova smrt je v Indiji naletela na mešane odzive. Družina žrtve je sporočila, da je pravici zadoščeno, lokalni prebivalci pa so novico proslavili na ulicah in s pokanjem petard.

Politiki in pravniki so po drugi strani izrazili zaskrbljenost, da je bil incident morda uprizorjen. Če bi šlo za zunajsodne usmrtitve, bi bil to nevaren presedan, so opozorili.

Truplo žrtve so našli minuli petek pod podvozom blizu Hyderabada dva dni po njenem izginotju. Na tisoče ljudi je na ulicah indijskih mest zahtevalo hitro preiskavo krutega zločina, indijski poslanci pa so pozvali k strogemu kaznovanju storilcev.