Indijski zdravniki, ki so bolniku z avtosomno dominantno policistično ledvično boleznijo nameravali odstraniti obolelo ledvico, so med operacijo naleteli na veliko presenečenje. Zdrava ledvica običajno tehta med 120 in 150 grami, ta, ki so jo odstranili bolniku, pa je premogla kar 7,4 kilograma. Zaradi dedne bolezni je bila bolnikova ledvica namreč povsem preraščena s cistami.

Pri bolnikih s to boleznijo so povečane ledvice običajne, velikost odstranjene pa je presenetila celo zdravnike. Za odstranitev ledvice so se odločili, ko je bolnik utrpel hudo infekcijo, ki je antibiotiki niso uspeli odpraviti. Poleg tega je ledvica bolniku povzročala težave pri dihanju.

Rekord za največjo ledvico v Guinnessovi knjigi rekordov znaša 4,5 kilogramov, je pa v strokovnih uroloških revijah možno zaslediti tudi primerke, ki so tehtali še več. Zabeležen je tudi ameriški primer z 9-kilogramsko ledvico. Indijska ledvica bi torej zadoščala za nov Guinnessov rekord, ni pa največja, a tudi ta možnost ni izključena. Zdravniki so namreč sporočili, da je bolezen prizadela tudi drugo bolnikovo ledvico. Za britanski BBC so ob tem povedali, da je ta celo še večja.